Правова регламентація загальних зборів (конференцій) членів територіальної громади за місцем проживання

1111Аналітична записка: Правова регламентація загальних зборів (конференцій) членів територіальної громади за місцем проживання, 2015

Проект Закону України «Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання» зареєстрований у парламенті за № 2467 від 24.03.2015 (далі – законопроект №2467)1 .

Законопроект № 2467 розроблений громадськими експертами на чолі із ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення». Проект проходив неодноразові обговорення експертами, науковцями, представниками громадських об’єднань, органів публічної влади.

Метою прийняття Закону є суттєве покращення існуючої ситуації у сфері регламентації форм локальної демократії і створення умов для безпосередньої участі членів територіальних громад у вирішенні питань місцевого значення, що дозволить членам територіальних громад брати більш активну участь у здійсненні місцевого самоврядування та посилить їхню відповідальність за стан справ у відповідній територіальній громаді.

Автори: Тетяна Яцків, Координатор програми правової підтримки НУО Центру громадської адвокатури на замовлення ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення»

Скачати

Поділитись Постом

Post Comment