Коментарі до: Перші вибори в об’єднаних громадах відбулися… Що ж далі? https://samoorg.com.ua/blog/2015/11/02/pershi-vibori-v-ob-yednanih-gromadah-vidbulisya-shho-zh-dali/ Громадська участь, органи самоорганізації населення Mon, 18 Jan 2016 12:58:02 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.18 Від: Олександр Чунаєв https://samoorg.com.ua/blog/2015/11/02/pershi-vibori-v-ob-yednanih-gromadah-vidbulisya-shho-zh-dali/#comment-18047 Fri, 06 Nov 2015 23:00:14 +0000 https://samoorg.com.ua/?p=11266#comment-18047 Справедливо виникають нові запитання – а що далі ? На мою думку, нічого гарного. Національна бюрократія зробила перший крок – створила новий рівень місцевої бюрократії і зараз вона розмірковуватиме з статусом та повноваженнями своїх молодших колег. Надо з одного боку їх тримати у своїй залежності, але робити це у звичній для себе манері за постмайдоанівський умов вже не вдасться і доведеться їм у чомусь поступатися. Громадяни наші вже наїлися різноманітних перетрубацій і не навряд чи будуть активно виступати за подальшу так звану децентралізацію. Адже на рівні простих громадян просто не вистачає необхідних знань, а для політичних партій виникає чудова нагода не лише пропіаритися, а ще й використовувати настрої виборців у своїх не завжди порядних діях.
Безумовно, треба приймати масу актів законодавства на рівні парламенту та Уряду і це буде робитися поступово, хоча увесь пакет треба було потрібен ще учора. Пакет буде прийматися як компроміс між парламентськими партіями і тому не буде цілісним. На рішучі кроки з державного реформування жодна партія не спроможна з різних причин і це об’єктивна вада нашої політичної системи. Адже тоді доведеться втарчати владу на невизначений час, а на це наші політики не підуть ніколи.
А багато хто з керманичів держави, політичних та державних діячів не каже головного – запропонована децентралізація потребує адекватногої реформи адміністратив-територаіального устрою. Напрклад, можу висунути революційну за задумом ідею – у сільських районах з стовренням таких громад доцільно ставити питання про скаування районних в області рад і поступово претворювати області у сукупність великих громад. У такий спосіб обласна влада почне фактично напряму працювати з реальним місцевим самоврядуванням і почнеться вже формування структурованого регіону.. Інакше створення місцевої бюрократичної піраміди остаточно доб’є цю ідею і відкине нас на багато років назад.
Тому я із скепсисом дивлюся на нові об’єднавчі процеси і особливих перспектив у їх розвитку не бачу.

]]>
Від: Перші вибори в об’єднаних громадах відбулися… Що ж далі? | Косівська районна рада https://samoorg.com.ua/blog/2015/11/02/pershi-vibori-v-ob-yednanih-gromadah-vidbulisya-shho-zh-dali/#comment-17999 Mon, 02 Nov 2015 08:58:24 +0000 https://samoorg.com.ua/?p=11266#comment-17999 […] https://samoorg.com.ua/blog/2015/11/02/pershi-vibori-v-ob-yednanih-gromadah-vidbulisya-shho-zh-dali/#… Поділись […]

]]>